Paus

Nu människor så blir det en två veckors lång bloggpaus. En del anar nog varför, en del vet nog redan varför och vissa får vänta två veckor och se varför! Ha det bra så länge alla fina.
 
                         

Pusssss
0 KommentarerRostavla

 
Gjorde en tavla av torkade rosor idag. Rosorna är de som Sofia fick av farmor, de jag fotade i det här inlägget. Har ingen aning om hur jag kom på att man kunde göra så här, men fint blev det i alla fall. Rosor måste ändå vara den finaste blomman jag vet.
 
Pusssss
1 KommentarerSkön

 
Åh, sköna människor man har på skolan!
 
Pusssss
0 Kommentarer5 saker ni kanske inte visste

1. Man kan säga att jag är grodan på bilden. Jag sitter, och kan göra precis så där som grodan med min hals/haka.


2. Jag hatar skräckfilmer. Känns inte så värt att kolla på skräckfilm när jag blundar och håller för öronen hela filmen igenom.
 
3. Varje gång klockan slår 11:11, 12:12,13:13 osv. så önskar jag mig någonting även fast jag vet att det inte komma slår in.
 
4. Min farmor tycker att mina ögon ser ut som Gina Dirawis. Jag tar det som en komlimang men ser absolut inte likheten själv.
 
5. Jag tycker inte om att lägga till andra människor på facebook. Jag vet inte varför det är så, men eftersom att jag inte gillar att göra det så gör jag det aldrig. Vill de bli vän med mig så får de lägga till mig.

                
 
Pusssss
1 KommentarerPlatser jag vill besöka

1. Paris, jag pluggar franska och skulle hemskt gäna vilja besöka Frankrike. Eiffeltornet och Triumfbågen är två platser/byggnader jag vill fota på. Allt verkar så otroligt mysigt i Frankrike så jag vill sjukt gärna vandra runt i huvudstaden där.
 
 
2. London, att fota Big Ben och gå runt på Londons gator skulle vara otroligt. Det finns så många butiker jag skulle vilja trippa in på, jag vill besöka "Harry Potter världen", jag vill gå in i en röd telefonkiosk och jag vill gå på vaxmuséeumet. Att höra alla underbart mysiga brittiska dialekter överallt skulle göra mig så glad.
 
 
3. Hollywood, LA, och såklart så vill jag fota Hollywoodskylten. Jag vill gå runt på samma gator som alla kändisar vandrar på och jag vill gärna se någon kändis. Jag vill gå på Hollywood Boulevard och se alla kändisstjärnor i marken och jag vill njuta av att kolla på den fina omgivningen.
 
 
4. Rom, tänk att få skåda all antik som finns i Rom och om inte ännu bättre: fota all antik där. Alla fontäner, alla torg och alla palats. Tänk va glad man skulle vara efter att man besökt denna otroliga stad.
 
 
5. Hawaii, egentligen vet jag inte varför jag vill besöka Hawaii. Jag antar att det är för att jag vill fota som en galning på alla fina platser där. Sedan har man alltid hört att Hawaii är paradiset och vem vill inte besöka paradiset?
 
 
6. Bangkok, Thailand är ett så underbart land. Det är varmt, billigt, vackra öar och det är så snälla människor som lever där. Jag vill åka till Bangkok för att shoppa. Jag har hört att shopping där är jättebra och av shopping blir man glad. Dessutom så vill jag dit för att fota alla annorlunda människor som vandrar runt på gatorna, alla lekande barn och alla gamla byggnader.
 
 
7. Australien, öken. Jag vill fota och uppleva hur det är i öknen. Jag vill åka på safari, se kängurus och bara ha det underbart. Sedan så tycker jag att Australien är ett lite udda land, de är så "off" från övriga världen enligt mig. Det gör att landet blir spännande och jag vill absolut dit.
 
 
8. New York, vem vill inte besöka den här kända staden? Allting händer här och jag vill ta del av det. Jag vill se alla människor som går runt i fina kläder, jag vill gå igenom Central Park, se Empire State Buildning, vandra runt på Times Square och gå på Broadway samt Fifth Avenue. Jag vill gå in på i märkesbutiker bara för att kolla på alla fina kläder och drömma mig bort lite, jag vill fota alla otroliga byggnader och jag vill åka gul taxi.
 
 
9. Tokyo, Japan, har verkligen ingen aning om varför jag vill till Tokyo. Det skulle bara vara så collt att vandra runt där och jag skulle såklart vilja fota en hel del där också. Till Japan överhuvudtaget vill jag under våren då körsbärsblommarna blommar och det är rosa överallt. Så otroligt vackert och jag hade haft kameran i högsta hugg.
 
 
10. Venedig, en så annorlunda stad. Tycker att det är så häftigt att man bor "på vattnet" om man säger så. Hit vill jag för att uppleva något nytt och dessutom så tycker jag att det är riktigt fint med så mycket vatten. Fota, fota, fota är vad jag skulle göra. Och njuta såklart!
 
Alla bilder är från google.

Pusssss
2 KommentarerPavlova

 
Blev så sugen på att baka igår så jag gjorde en efterrätt till mig och mamma. Jag gjorde en pavlova för första gången och jag tycker att den blev riktigt bra. Lagomt stor, söt, sur och helt klart fin att titta på. Skulle kunna tro att jag kommer att göra denna fller gånger!
 
Pusssss
1 KommentarerNew in

 
På alla hjärtans dag hade jag på mig den här tröjan för första gången. Jag älskar peplum toppar. Det är så otroligt fina! Därför kunde jag inte motstå från att köpa denna goding. Jag vet att bilderna är ganska kassa men ljuset i mitt rum är inte det bästa. Men man ser i alla fall hur fin toppen är :)
 
Pusssss
0 KommentarerFruktsallad

 
Igår övningskörde jag till ica med pappa och där köpte vi frukt. Vi ville göra en fruktsallad till kvällen. Ni ska bara veta hur god den blev. Det var som att vara i himmelriket. Mums, mums, mums. Som tur är så har vi en massa kvar sedan igår, då kan jag trycka i mig lite ikväll också. Och för övrigt så tycker jag att ananas är en sjukt cool och fin frukt. Det är en fröjt för ögat att titta på.
 
Pusssss
0 KommentarerKudde

 
Fick världens finaste kudde av mamma igår på alla hjärtans dag. Den är så fin att jag dör, den passar sjukt bra in i mitt rum och den är bara så jag. Ska verkligen börja bädda sängen oftare nu. Tack bästa mamma!
 
Pusssss
1 KommentarerAlla hjärtans dag

 
Men denna bild vill jag bara önska er alla fina människor där ute en glad alla hjärtans dag! Ni ska bara veta hur hårt jag har kämpat för att få en användbar bild till det här inlägget. Alla bilder blev så otroligt fula och kvalitéen är inte alls bra eftersom att de togs med skoldatorns inbyggda kamera. Men nu får denna bild duga, ingenting att sura över, för idag ska man vara glad. Kramis :)
 
+ Ni ser också en liten sneak peak på min nya tröja som jag kommer att visa i ett inlägg till helgen.
 
Pusssss
1 KommentarerKatter


Alltså jag smälter vilken söt reklam Agria har kommit med. Jag får världens leende på läpparna när jag ser den här. Det är någonting med mig och katter. Skulle så gärna vilja ha en liten kattunge här hemma men varför måste jag och pappa vara allergisk?! Åh, jag smälter!
 
Pusssss
1 KommentarerHur jag fotade objektivbilden

 
1. Klipp ut ett rött hjärta och leta fram en vit/ljus plats i ditt hus. Om du inte har något rum med vitt "golv" och vita väggar så kan du använda dig av A4 papper. Jag rekommenderar inte att hålla till på golvet utan håll till uppe på en höjd så att du kan flytta dig upp och ner för att hitta rätt vinkel. 2. Klistra fast hjärtat upp och ner på väggen och lägg objektivet utan linsskydd framför hjärtat. (Objektivet ska inte ha något skydd alls på sig utan man ska kunna kolla rakt igenom det). 3. Hitta en vinkel då hjärtat är mitt i linsen och sedan är det bara att fota! Så enkelt var det :)
 
Resultat:
 
 
Pusssss
6 KommentarerRosor


I Lördags så kom alla släktingar och firade Sofia och då fick hon dessa rosor av farmor. Jag kunde inte låta bli att fota dom, de var ju så fina. 
 
Jag fick också en fråga om hur jag fotade objektivbilderna så de tänkte jag fixa ett inlägg om det idag när jag kommer hem från skolan och publicera det imorgon.
 
Pusssss
3 KommentarerObjektiv

 
Förra söndagen så beställde jag hem ett objektiv och en fjärrutlösare. Redan på onsdagen då jag kom hem från skolan så hade paketet kommit och jag var så glad. Nu har jag också hunnit testa både objektivet och fjärrutlösaren och jag är så nöjd! Det är ett Canon EF 50mm/1.8 II objektiv och jag rekommenderar det verkligen. Man får extremt bra bilder för en billig peng. Känner mig gladast i världen.
 
Pusssss
3 KommentarerFotoutveckling

 
Jag plockade ut några av de finaste bilderna genom åren och min utveckling ser då ut ungefär så här. 2008 så fotade jag med en digitalkamera men under 2009 så fick familjen en systemkamera och sedan dess har jag fotat med den. Själv så tycker jag att inte att jag har utvecklats så mycket från 2010 men jag har absout lärt mig kameran bättre.
 
Pusssss
1 KommentarerBlommigt

 
Blev bara tvungen att köpa denna tröja för någon dag sedan. Tycker att den är så otroligt fin. Jag är typ helt nerkärad i den. Dessutom så var det här min outfit igår, och jag trivdes verkligen i den. Tröjan kommer från bikbok och är hur mysig som helst. Denna kommer jag att bo i en hel del känner jag.
 
Pusssss
0 KommentarerSyster 16

 
Igår så fyllde syster 16 år och eftersom att både mamma och pappa jobbade så kom inga främmande och firade henne men de kommer en annan dag istället. Men då tänkte jag: vad är en födelsedag utan tårta? Så jag fixade ihop en liten mini tårta till henne bara för att det skulle kännas lite mer som en födelsedag. Inte världens finaste, men det är väl tanken som räknas?
 
Pusssss
0 KommentarerPimpa tangentbord

 
1. Skriv ut en bild du vill använda, ta fram dubbelhäftande tejp och en sax. 2. Mät hur stor tangenten är, alltså den du vill pimpa, och klipp sedan ut en så stor bit från pappret. 3. Klipp bort en bit dubbelhäftande tejp och fäst sedan pappersbiten på. Klipp bort överflöd av tejp om nödvändigt. 4. Ta bort plasten på tejpen och fäst på tangenten. VOILA! Busigt enkelt och busigt fint.
 
Pusssss
0 KommentarerRecept

 
Receptet på specialchokladbollarna är exakt samma som vanliga chokladbollar fast man har rispuffar i istället för havregryn. Ibland så kör vi hälften havre och hälften rispuffar men jag tycker själv att det är godast då man har bara rispuffar i. Sen kan man rulla bollarna i ett tunt lager floursocker iställer för pärlsocker.
 
Pusssss
0 KommentarerSpecialchokladbollar

 
Haha, härlig bild...jag vet. Jag och Sofia spontanbakade i söndagskväll och det blev våra specialchokladbollar. Själva bollarna ville inte direkt fastna på bild för det var på tok för dåligt ljus i köket och på dagarna då det väl är ljust ute så är jag ju i skolan. Därför få denna bild duga. Man kan säga att syster är som en magnet till linsen, hon är med på hälften av alla mina bilder känns det som. Men det klagar inte jag på, för då har jag någon att fota!
 
Pusssss
1 KommentarerPimpat

 
Nu på morgonen i väntan på lektion så pimpade jag min dator lite. Har gjort så här på mitt tangentbord hemma också fast där blev det blommigt. Datorn blir mer personlig och rolig vilket är underbart. Och blir jag less på att ha såhär så går det hur lätt som helst att få bort.
 
Pusssss
1 KommentarerFulaste bilden jag tagit

Skäms lite över hur dålig jag varit på att blogga den här veckan men nu tänkte jag fixa en önskerubrik. "Fulaste bilden jag tagit". Den här är väldigt svår att svara på egentligen eftersom att jag har så sjukt många fula bilder genom min fototid. Men den här nedanför är väl inte speciellt vacker enligt mig. Har kanske fulare bilder på t.ex. kvistar och buskar som man tog kort på i början av sin fototid men kommer inte åt de bilderna för tillfället. Därför får det bli den här.
 
 
Pusssss
0 Kommentarer